Det vinnande laget var OG Solutions med idén ”En bra karta”. Teamet bakom idén består av en ingenjör, en lärare, en projektledare och en strategisk rådgivare. Vinnarna fick förutom prissumman på 15.000 SEK även affärscoaching av Gävle-baserade inkubatorn Movexum och en månads kontorsplats på Do Space.

Vad var den bärande idén för ert förslag?

– Vi siktade på att skapa en enkel och tillgänglig lösning för att hitta jobb och praktik genom spelbildning, säger teammedlem Gustav Andersson. Genom att bygga en plattform där användarprofilerna är människors CV och samtidigt tillhandahålla jobb, praktik och upplevelsebyggande aktiviteter på en lättanvänd interaktiv karta, ville vi koppla ihop unga vuxna med arbetsgivare och tvärtom. Det är roligt, tillgängligt och praktiskt.

Vad tog du med dig från evenemanget?

– Det var ett superroligt sätt att angripa och lösa viktiga frågor, och att höra de andra grupperna var riktigt intressant! Det finns så många olika och kreativa sätt att närma sig och lösa problem.

Kommer du att delta i fler hack?

– Ja säkert! Vårt team letar efter nya problem att lösa. Vi vill också tacka FPX och Hack för Gävle för ett riktigt roligt event, säger Gustav Anderson.

Pin It on Pinterest