Magnus Engström, CTO, Future Position X

Hej Magnus, varmt välkommen till oss på FPX. Vilka är dina reflektioner hittills?

Jag tycker att det är väldigt enkelt att engagera sig i FPX och företagets övergripande mål och vision. Att arbeta med innovationsprojekt som syftar till att utveckla mer hållbara och hälsosamma städer är inte bara ett bra kvitto för att ha bra arbetsdagar, det är också något som till viss del ger mig en större känsla av syfte i mitt dagliga liv.

När det gäller vad jag ser ligger före FPX finns det några intressanta tekniska utmaningar som kommer att kräva att vi tänker ännu smartare och anpassar oss till stora innovativa medarbetare.

Berätta för oss, vad gör du i din roll?

Min roll är Chief Technology Officer, vilket i grund och botten betyder att jag är ansvarig för att FPX har en teknisk fördel som gör oss attraktiva i sammanhang som datainnovationsprojekt.

Berätta lite om dig själv.

Senast arbetade jag på Bonnier News som chef för arkitektur och data. Jag är en systemutvecklare som vänder datavetare av handel, men nuförtiden brukar jag spendera mer tid i konferensrum än att skriva kod. Jag har omfattande datamodellering och maskininlärningserfarenhet, och jag har haft turen att vara en viktig del i utvecklingen av vissa digitala miljösystem och dataplattformar som används i stor utsträckning. Jag är en väldigt nyfiken person och tenderar att tappa tid när jag lyssnar på passionerade människor som pratar om sina kompetensområden.

 

Tack så mycket Magnus, det är fantastiskt att ha dig i vårt team!

Pin It on Pinterest