Camilla Niss på HIG är ny styrelsemedlem i FPX. Vi hälsar henne varmt välkommen och låter henne presentera sig själv kort här:

– Jag är akademichef för Akademin för utbildning och ekonomi vid Högskolan i Gävle, HIG. Akademin har ca 200 medarbetare som utbildar, forskar och samverkar inom områdena ekonomi, utbildningsvetenskap och humaniora. Min bakgrund består i korthet av en doktorsexamen i industriell arbetsvetenskap (KTH), forskning inom industriell organisation samt olika ledningsuppdrag inom Högskolan. Högskolan i Gävle erbjuder cirka 60 utbildningsprogram och flera hundra fristående kurser och bidrar också till att lösa samhällsutmaningar genom fyra strategiska forskningsområden. Vi har omfattande samverkan såväl regionalt som nationellt och internationellt, så det är en stimulerande och rolig miljö att arbeta i.

 

Vad fick dig att säga ja till att bli ledamot i FPX styrelse?

– Att jag tackade ja till att bli ledamot beror på flera saker. Först och främst tycker jag att det är bra att Högskolan även fortsatt finns representerade i FPX styrelse, då vi har haft ett givande samarbete under lång tid. Sedan hoppas jag förstås att jag ska kunna bidra i styrelsen på ett bra sätt, dels utifrån att jag som del av Högskolans ledningsgrupp har en bred insikt i Högskolans verksamhet och dels då jag som forskare är intresserad av innovations- och digitaliseringsfrågor.

 

Hur skulle du vilja se att FPX utvecklas?

– Jag satt i FPX styrelse under en period för ett antal år sedan (2011-2013) och håller nu som bäst på att uppdatera mig kring vad som hänt sedan dess och hur utvecklingsplanerna ser ut. Så det är lite för tidigt att ha en bestämd uppfattning kring hur jag tycker att FPX ska utvecklas. Men det är självklart centralt att FPX behöver vara en tydlig aktör som av intressenterna uppfattas generera god nytta i det innovationsstödjande systemet.

 

Sist men inte minst, hur tillbringar du helst din fritid?

– Min fritid tillbringar jag helst tillsammans med min familj som består av min man, två tonårsbarn och vår labradoodle Astra som är familjens ögonsten. Jag tycker också om att läsa och är matintresserad och går gärna på restaurang eller lagar mat.

 

Pin It on Pinterest