Hej Thiago, du var lagledare för team Intel Away. Ditt team sammanställdes online, hur fungerade det?
– Ja, vårt team bestod ursprungligen av distributionen av arrangörerna med deltagare från hela världen. Jag är baserad i Brasilien. Vissa deltagare deltog inte, andra sökte andra lösningar och med tiden fick vi fler deltagare. Vissa stannade en kort tid och andra stannade, arbetade och segrade till vår tillfredsställelse.

Vad var huvudidén med ditt förslag?
– Principen är användningen av icke-privata data för att plotta en infektionskarta för kontaminering genom plats och ge information efter områden. Syftet är att låta både regeringar och befolkningen som samhälle ha en bredare och mer övergripande syn på att agera i enlighet med situationen i den drabbade regionen. Regeringar kan göra mjukare beslut någon gång och mer energiska mot andra genom att balansera den mest lämpliga ekonomiska, sociala och hälsopåverkan på deras åtgärder utan allmänt beslut.

Vad fick dig att vilja delta i hacket från början?
– Tekniskt sett var tanken på lösningen redan i mina tankar. När jag insåg tillfället ville jag inte missa det, jag behövde försöka njuta av tillfället. Sedan med samarbete och engagemang från lagkamrater, villiga mentorer och dedikerade arrangörer i

Kommer du att fortsätta arbeta med din idé?
– Visst, med absolut säkerhet. Samma idé, eller konceptuella princip, tävlar redan på prov i en utmaning från National School of Public Administration i Brasilien, och nästa steg är att börja bygga lösningen själv. Det positiva resultatet ger förutsättningar för att förvandla denna lösning till verklighet, och utmärkelsen förstärkte avsikten.

Pin It on Pinterest