Hej Kriti, du var teamledare för Plague.Inc, laget som vann Global changemaker Award. Du fick också priset: Workshopsessioner med tillväxtexperter bildar Canberra Innovation Session för att vidareutveckla din lösning. Vad var huvudidén med ditt förslag?

– De nuvarande lösningarna som implementeras av regeringar för att spåra koronaviruset är beroende av samhällets samarbete och är fortfarande inte effektiva när det gäller att spåra platser och har problem med integritet. Vår lösning använder den data som redan finns tillgänglig för människors platser från teleoperatörer. Dessa data skulle vara helt anonymiserade och endast innehålla information om platsens tid kopplad till ett hashat telefonnummer.

Hur var ditt team sammansatt?

– Jasper och jag har känt varandra sedan vi började på universitetet och jag träffade Kathleen, Nicole när vi valdes ut för att vara en del av ett tekniskt innovationsprogram i Silicon Valley.

Du vann Global Changemaker Award från juryn.

– Vår föreslagna lösning är inte bara tillgänglig överallt i världen och kostar ekonomiskt utan också för att den använder befintliga källor och lägger tonvikten på integritet. Vad juryn såg i vår idé var en lösning som skulle kunna användas i någon kris (som buskbränder, andra virusutbrott osv.), Var skalbar och lita inte på användarna att fungera. På 48 timmar skapade vi också ett komplett mock-system för vår lösning, inklusive en detaljerad produkt

dokumentation som stöds av omfattande forskning, en app-prototyp, en kostnadsmodell, en mock-databas och tonhöjd, vilket gör vår lösning av hög kvalitet, helhetssyn och användbar.

Nästa steg?

– Vi är angelägna om att fortsätta arbeta med vår lösning och skapa medvetenhet om lösningens lönsamhet. Eftersom vår lösning lätt kan användas för alla slags kriser för regeringar, gör den en förändring globalt, om den kan realiseras.

Gruppmedlemmar

Jasper McNiven, 22, student

Siying (Kathleen) Qian, 22, student

Kriti Tripathi, 22, student

Nicole Wang, 19, student

   

   

  

  

Pin It on Pinterest