Hej Chinmay, grattis till vinsten! Kan du berätta om ditt förslag?

– Vår idé koncentrerades kring användning av drönare i buskebränder, både för datainsamling i realtid och för att utföra kritiska uppgifter som att släcka fläckbränder, tillhandahålla hjälpmaterial och varna vilda djur.

Vad fick dig att vilja delta i hacket från början?

– Det verkade som en möjlighet för en rolig och produktiv helg – att bygga något med vänner som du normalt inte skulle ha tid att göra.

Vad tog du med dig från evenemanget?

– Deltagande i detta evenemang har förbättrat vår medvetenhet om de processer som är involverade i katastrofhjälp. Dessutom, på grund av den omfattande forskning som vi genomförde som en del av evenemanget, förstår vi mer än någonsin vikten av brådska och påverkan när vi hanterar dessa katastrofer. Vi alla visste att den senaste tidens buskris var förödande, men det krävdes bindande i detta projekt för att förstå den otroliga omfattningen av dess vrak till vår nations flora och fauna. Vi kommer fram från denna händelse med en förnyad känsla av syfte för att skapa bättre, mer effektfulla tekniker som gynnar dem i nöd.

Du vann priset Best Pitch från juryn. Varför tror du?

– Vi tillbringade en hel del av hackathonet med att tänka på idéer som skulle kunna påverka. Vi tror att det som gav oss kanten var att vi inte bara hackade ihop lite teknik, utan vi övervägde aktivt vad vår inverkan var och hur vår idé kunde gynna människorna omkring oss – Vi berättade en historia. Vi fokuserade mestadels på att skapa en bra tonhöjd istället för att fokusera på mindre implementeringsdetaljer.

Kommer du att fortsätta arbeta med din idé?

– Även om vi älskar idén som vi kom fram till skulle det kapital som krävs för att fortsätta vara för stort för att göra det vid denna tidpunkt. Men om en möjlighet uppstår i framtiden är vi absolut angelägna om att fortsätta den vidare.

Gruppmedlemmar

Chinmay Garg, 20, akademisk handledare

Cecilia Lao, 21, akademisk handledare

Septian Razi, 22, akademisk handledare

Chamin Hewa Koneputugodage, 23, akademisk handledare

Yaya Lu, 24, akademisk handledare

Brent Schuetze, 25, akademisk handledare

Pin It on Pinterest