Det står nu klart att det blir Nordic Choice Hotels som ska driva det nya hotell som ska byggas mitt emellan Uppsala Konsert och Kongress och Centralstationen.
FPX har tillsammans med fastighetsägaren Mässing Properties drivit projektet ”Ett tak – fem möjligheter” centrerat kring just taket på den kommande hotellfastigheten. I projektet undersökte man frågor kring etablering av gröna tak i stadsområden. Gröna tak är en del av de gröna strategier och lösningar som har uppstått för att öka den biologiska mångfalden och möta klimatförändringarna i städerna. I vissa fall kan de också hjälpa till att skapa platser för rekreation och motverka minskningen av naturbeväxt yta när stadsområdena expanderar.

‑ Det känns otroligt roligt att detta nu blir av, och att stora spelare som Petter Stordalen med Nordic Choice Hotels, Mässing och Alma Property Partners också har sett värdet av gröna tak i urbana miljöer, säger FPX VD Henrik Dahl.

– Med en roof-top bar och spa skapar vi ett hotell som inte finns i Uppsala idag, säger Fredrik Mässing, vd på Mässing Properties.

– Vi kommer också kunna erbjuda ett fantastiskt poolområde på takvåningen, något som är en personlig favorit för min del, säger Petter Stordalen, grundare av Nordic Choice Hotels.

Byggstart bedöms ske under 2023. Totalt omfattar hotellet 10000 kvm. Fastighetsägare för det nya projektet är Mässing Properties och Alma Property Partners.

Läs mer om projektet ”Gröna tak” här

Pin It on Pinterest