Under onsdagskvällens IT-träff som skedde online på grund av rådande smittoläge hade vi förmånen att få lyssna till Björn Odelfalk från Atea. Han delade med sig av en oerhört intressant föreläsning som gav deltagarna en rejäl funderare på hur de hanterar sin IT-säkerhet.  Under föreläsningen fick lyssnarna en god överblick av hur riskerna att bli utsatt för ett dataintrång ser ut, och även vilka konsekvenser det kan medföra. Kostnaden beräknas till ca $3,8 miljoner dollar i snitt per dataintrång. Björn Odelfalk lyfte fram åtgärder som organisationer kan tillämpa för att reducera kostnaderna, bland annat genom att automatisera säkerheten i organisationen.

Erik Jäderberg är IT-tekniker på Syntronic AB och initiativtagare till träffarna.
– Jag tyckte föreläsningen var otroligt intressant, spännande och givande. Till exempel insåg jag hur viktigt det är för organisationer att vara transparanta om de utsätts för dataintrång.

FPX är glada över att vi får tillfälle att samla intresserade människor kring viktiga frågor som rör IT, innovation och säkerhet. FPX kommer att fortsätta med träffarna i samarbete med Erik Jäderberg. Nästa träff kommer att meddelas på hemsidan och i sociala media.

Vill du vara säker på att inte missa det, skicka en intresseanmälan för deltagande till Erik Jäderberg. 

Pin It on Pinterest