TRIIP-projektet

TRIIP- Född global

TRIIP – Regional Innovation Internationalization Project – riktade sig till mikroföretag från Gävleborg, Dalarna och Värmland. Företag, innovatörer och entreprenörer med idéer, produkter eller tjänster med potential att utvecklas och etableras internationellt. Dessa företag fick chansen att delta i att utveckla nya metoder för att lyckas internationellt.

TRIIP – projektet avslutades 2018-12-31. Nedan kan du läsa om några framgångsrika berättelser som ett resultat av TRIIP.

Läs mer här

Framgångsberättelser

Tevsjö Distilleri
Tevsjö Distilleri deltog i TRIIP-projektet och fick stöd från affärscoacher för att utveckla en internationaliseringsplan inklusive marknadsanalys, produktutvärdering och översättning för bearbetning av den kinesiska marknaden. I maj 2018 deltog de i en gruppresa som anordnades av TRIIP-projektet till SIAL Exhibition, Shanghai. Utställningen var en framgång för företaget eftersom de fick möjlighet att nätverka och lägga upp sina produkter.

Make Anna och Jonas Larsson driver Teve Kvarn och Tevsjö Distillery i Hälsingland. Teve Kvarn är ett familjeägt företag som går tillbaka till början av 1800-talet. Idag har företaget 10 anställda. Det som gör deras verksamhet lite unik i Sverige är att de producerar allt själva. Kornmålet för produktion kommer från närliggande jordbrukare i Hälsingland. De rengör, skalar och maler allt spannmål, det färdiga mjölet säljs till bagerier runt om i landet. Mer än 50% av den totala produktionen är licensierad för andra små och stora producenters räkning.

De försöker använda lokala råvaror i hela produktionen. Den destillerade biprodukten är ett utmärkt djurfoder eller råvara vid bakning. Målet är att återvinna allt spill. Det finns planer på att värma upp alla fastigheter och ett framtida växthus för tomatodling med spillvärme från destilleriet. Det långsiktiga målet är att utöka produktionen och investera i export. När nya kontakter skapades i Kina under utställningen väcktes intresset för att utveckla sig mot marknaden i Shanghai med en befolkning på 17 miljoner.

Zava Tec
Som en del av Zava Tecs deltagande i TRIIP-projektet fick företaget stöd från dedikerade affärscoacher för att förfina sin marknadsstrategi för internationalisering. Det resulterade i två resor som syftade till att marknadsföra produkterna på mässor och företagsbesök. Zava Tec valde att använda TRIIP-sponsrade resor till Charlotte, North Carolina, USA för att delta i PaperCon Fair.

Under PaperCon Fair tecknade Zava Tec med en ny kund, Wisconsin Rapids och med en ny återförsäljare. De sålde också 3 produkter under mässan och återförsäljaren har sedan mässan sålt mer än 15 ZAVA® Seal-Rings.

ZAVA® Seal-Ring uppfanns av Frans Sramek 1986. Frans dotter Zuzana Sramek driver företaget idag. Seal-Ring används idag inom massa- och pappersindustrin över hela världen. Ett patenterat snabblås gör ZAVA® Seal-Ring snabb och enkel att installera utan vulkanisering eller demontering av utrustning. Framgångsfaktorn är tidsbesparande. Att byta ut en Seal-Ring tar några minuter istället för tre till fyra timmar. Seal-Rings har använts av Scandinavian Industry sedan 1986 och i Nordamerika sedan 1990.

InCoax
InCoax gick med i TRIIP-projektet 2016, och deltog i workshops, fick stöd från dedikerade Baffärscoacher avseende affärsmodeller, marknadsföring och nätverkande vilket resulterade i en resa till Kina där de träffade investerare, TeleCom och fastighetsföretag.

2018 lanserade InCoax fyra nya produkter på marknaden. Dessa produkter är baserade på ny teknik och är en vidareutveckling av tidigare produkter. Under de senaste åren har företaget utvecklat ett 40-tal olika prototyper som testar varianter av kablar med olika material och tekniker.

Deltagande i TRIIP-projektet har resulterat i flera förbättrade processer inom företaget. Till exempel utvecklingsarbete på produkterna samt försäljning och marknadsföring.

De senaste åren har företaget ansökt om flera patent. Hittills har de lyckats få 10 godkända patent. Under 2018 har InCoax anställt 5 personer och anställt 2 nya externa konsulter.

InCoax är ett innovativt företag, de ansluter befintliga inbyggda koaxialnätverk till Internet och ger snabb åtkomst till hyresgäster, konsumenter och kunder. Eftersom de använder ledig kapacitet i koaxialkablarna behöver man inte dra nya kablar.

Projektresultat

%

Företag som stöttats av projektet

Aktiva företag

Affärsanalys

Affärscase som pitchats till internationella partners

Fler framgångssagor från TRIIP-företagen

Pin It on Pinterest