I dagarna har FPX lanserat sin nya dataplattform Innovationsarenan. Magnus Engström är CFO på FPX och har arbetat med projektet det senaste året.
– Det känns alltid roligt att få visa upp en ny produkt, men det som gör att jag tycker att just detta projekt känns extra tillfredsställande är att det utgör en så central del av vad FPX är och aspirerar på att vara.
Enkelt beskrivet handlar det om ett öppet, flexibelt data warehouse med fokus på geografisk samhällsdata, utan att utesluta annan data. Från och med idag är Innovationsarenan öppen för vem som helst att använda som grund till nya innovativa projekt. Det står också utvecklare fritt att själva bidra till vidareutvecklingen, då man har öppnat upp källkoden.

I nuläget driver FPX bland annat följande projekt på plattformen för att säkerställa flexibilitet, skalbarhet och innovationshöjd:

  • AI-baserade lösningar för att estimera antalet människor i stadskärnan tillsammans med Gävle Citysamverkan i projektet Movement In Cities.
  • Geobaserade verktyg och metadatalösningar i samarbete med Bonnier News.
  • En central plattform för att korsbefrukta forskningsdata som beskriver stadsmiljöer tillsammans med Gävle Högskola i projektet BIG
  • Mobilappen Pantr för en modern form av panthantering, där Gefle IF nu i egenskap av samhällsaktör hjälper projektet framåt.

Vill du testa själv? Innovationsarenan.se finns allt du behöver veta! 


Pin It on Pinterest