Fastighetsutvecklaren Vincero satsar på utveckling av nya byggrätter och har förvärvat byggrätter för nära 3 000 bostäder i Sjödalen, Huddinge. Tack vare den stora, sammanhållna volymen ser man möjligheter att ta ett större grepp än att bara jobba med de enskilda fastigheterna. Vincero vill bygga för framtiden och är beredda att ta investeringar för att testa nya koncept kring fastighetsutvecklingen inom områden som energi, sociala värden, samhällsfunktioner, integration och digitalisering. De har i dagsläget inget fastställt mål, men en vision är att området ska bli unikt och inspirera till framtidens byggande. Produktionsstart kommer att ske om ca 3 år och området beräknas vara färdigbyggt om 10 år.

Vincero är den största fastighetsägaren inom Storängens industriområde och därmed har de stor kontroll och flexibilitet över att forma det framtida bostadsområdet.

”Det ger oss tillsammans med Huddinge kommun bättre förutsättningar att driva en långsiktig och optimal utveckling”, säger Robin Rutili, VD på Vincero AB.

Tillsammans med FPX och en grupp experter har Vincero genomfört flera workshops i syfte att på bästa sätt utveckla boendeområden för kommande generationer. Man tittar bland annat på Mobilitet, Energiförsörjning, Digitalisering och Sociala värden. Handböcker från dessa workshops kommer att publiceras på FPX hemsida framöver.

 

Pin It on Pinterest