Hack for Future Australia

FPX deltog i Australiens Hack4Future

Hackathons spelar en allt viktigare roll när det gäller att driva innovation och Crowdsourcinglösningar för att hantera affärsproblem och sociala frågor. 48-timmars hackathonet ”Openhack Hack4Future 2020 Australia” hölls förra helgen och lockade över 200 deltagare från över 40 länder världen över.

Onlinevenemanget arrangerades av Openhack 2020 Australia och live-streamades av ett team från Australian National University. Tre utmaningar valdes: Skogsbränder och riskhantering, Corona-virusspridningskontroll och Smarta städer – grön energi. Deltagarna kom från både näringsliv och akademia, med en mängd olika kunskaper och bakgrunder. Vinnarna av Global Changemaker Award fick seminariesessioner med tillväxtexperter från Canberra Innovation Session för att vidareutveckla sin lösning. Alla deltagare som skickade in sina slutliga lösningar får också ett blockkedjebaserat certifikat med smart kontrakt för att validera det.

FPX blev inbjuden att delta i den globala jury noch VD Henrik Dahl agerade domare för ”Best Pitch Award”.

– Jag var mycket imponerad av alla lags ansträngningar; presentationerna var mycket grundliga och intressanta. Det kollektiva svaret på dessa aktuella frågor är att vi alla har mycket att lära oss. Teknik ger verktyg som hjälper oss att hantera kriser, både nuvarande och framtida. Jag tror att alla måste börja experimentera och det här tänkesättet är precis vad vi behöver för att göra utmaningen till möjlighet, säger Henrik Dahl.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Öppningsceremonien

Avslutningsceremonien

Pin It on Pinterest