FPX.akademin

Future Position X arbetar nära universitet och utbildningsplattformar i regionen. Vi erbjuder studenter möjligheter till samarbete i form av avhandlingar, praktikplatser och projekt.

Vi erbjuder studenter: 

Avhandling

Skriver du en avhandling eller magisteruppsats inom området smarta, hållbara och livskraftiga städer?
Kontakta: Per Andersson, Process Manager för Forskning och akademi

Internship or Project Work

Are you interested in doing an internship or a specific Project with Future Postion X?
Contact: Per Andersson, Process Manager, Research and Academy

Praktikplats eller projektarbete

Är du intresserad av att göra praktik eller arbeta med ett specifikt projekt hos Future Postion X?
Kontakta Per Andersson, Process Manager för Forskning och akademi

Samarbeten

FPX deltar i utbildningsaktiviteter som driver regionen framåt och bidrar till ett mer hållbart samhälle. Ibland tar vi förarplatsen, andra gånger deltar vi i seminarier, planering av avhandlingar, i styrgrupper, delegationsresor och hackaton med mera.

Innovationsdagen

Realgymnasiet arbetar hårt för att ligga i framkanten av ny teknik och nya applikationer och vill vara den skola som för in Industribranschen i läroplanen. Ett exempel på samarbete mellan Future Position X och Realgymnasiet är den årliga innovationsdagen, där FPX har bidragit med ett innovationsuppdrag till studenterna. 

Programmering

Future Position X samarbetar med Tjejer Kodar och har stått värd för flera seminarier och föreläsningar för aktörer i regionen. Vi har också agerat värd för helgevenemang för kvinnor i programmering.

GIS-utbildning

Folkuniversitetet är en förening för vuxenutbildning som erbjuder ett brett utbud av vuxenutbildning över hela Sverige.
Future Position X är styrgruppsmedlem i Folkuniversitetets GIS-utbildning.

HAR-ira
Hållbara Affärsrelationer för Innovativ Regional Affärsutveckling – HARira – är ett samarbetsprojekt mellan forskare vid Högskolan i Gävle, regionala företag och organisationer i Gävleborgs län. Läs mer om HAR-ira

Geohealth – Masterprogram
Som ett av de första universiteten planerar Högskolan i Gävle att starta ett masterprogram i geohälsa. Läs om detta program och även om samarbetet med University of Canterbury och Future Position X här

Storytech

Förutom att driva ett VR-laboratorium vid Högskolan i Gävle, anordnar Storytech Arena föreläsningar, workshops, kurser, hackatons och andra sammankomster och möten för att sprida kunskap och bilda nya nätverk inom VR-området. Future Postion X är en av initiativtagarna till Storytech.

 

Kontakta oss

Drottninggatan, Gävle

Organization Registration No: 802421-424

Pin It on Pinterest