Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

10 september, 2021 @ 11:00 - 12:00

Hur betalar en digital frilansare skatt?

Som en följd av digitaliseringen och en ökad globalisering växer det fram en ny arbetsmarknad. Idag finns möjligheten att sitta i Sverige och ta ett jobb på en amerikansk plattform åt en uppdragsgivare baserad i Indien.

Plattformsföretag och digitala frilansare, så kallad giggare, är nya aktörer på marknaden och de nya sätten att jobba på utmanar befintliga logiker och regelverk i samhället. Men vem är ansvarig för att redovisa giggarnas skatter och värna om arbetsmiljö när chefen är en app? Vilken systemförändring behövs när synen på vad som är ett jobb förändras?

Lyssna till Rebecca Filis, strateg med fokus på nya digitala affärsmodeller på Skatteverket, som bland annat talar om hur Skatteverket måste förändra sin affärsmodell för att svara upp till de nya behoven.

Rebecca kommer också berätta om de designlabb som Skatteverket skapat tillsammans med Jobtech Development/Arbetsförmedlingen och andra aktörer, med syfte att hitta vägar framåt för en mer hållbar gigekonomi. Föreläsningen är ett samarbete mellan FPX och iHubs Sweden som är en nationell samverkansplattform som med smart specialisering vill lyfta regioners styrkeområden.

Detaljer

Datum:
10 september, 2021
Tid:
11:00 - 12:00

Pin It on Pinterest