Vid en ceremoni i Gävle den 14 mars överlämnades den internationella utmärkelsen Gold Label till Future Position X. Klustret har utvärderats och granskats av EU:s sekretariat för klusteranalys (ESCA). Oberoende internationella granskare har bla. bedömt klustrets struktur, arbetsmetoder, genomslag i media, organisering, effektivitet, aktiviteter, mål och resultat och alltså bedömt att verksamheten håller guldstatus.

– Fantastiskt roligt med priset, och vi känner extra stolthet eftersom det är oberoende enormt kunniga klusterexperter som har bedömt oss, säger Johan P Bång, avgående verksamhetsledare, Future Position X.
Han pekar också på att det är alla medarbetares insats som återigen gett den här framgången.

Föreningen erhöll utmärkelsen ”Gold Label of Cluster Management Excellense” också 2013, nu är det alltså dags igen.
– Ja, när man tilldelas utmärkelsen så är det bara för begränsad tid, berättar Eivind Petershagen från Innovasjon Norge som var på plats för att dela ut priset för EU:s räkning. Det är, och ska vara svårt att nå guldstatus och klustren måste ständigt arbeta på att förbättra verksamheten för att behålla sin kvalité, annars halkar man ner. Men nu har Future Position X alltså kvalificerat sig för topplaceringen till och med 2018, och det är bara att gratulera.
Future Position X är enda klustret i Sverige som klarat guldnivån, och enda GIS-klustret i Europa som
erhållit Gold Label of Cluster Management Excellense.

Bild: Eivind Petershagen, Therese Öhman, Johan P Bång, Future Position X

Frågor, tips, synpunkter ole.oldeen@fpx.se 070 924 42 57

Pin It on Pinterest