Igår besökte chargé affaires David E. Lindwall och Haralampos Karatzas från USA:s ambassad Gävle. På seneftermiddagen samlades collabs från Gävle Innovation Arena på Högskolan i Gävle för att presentera regionens innovations arena. Värd för besöket var landshövding Per Bill som nyligen invigde arenan och som då pekade på samverkan och arenan som viktiga framgångsfaktorer för regionens utveckling.

Det internationella besöket samlade representanter från Gävle Innovation Arena för att berätta om styrkan i att samarbeta för att skapa innovation.. I ”datasjön” finns idag ett 50-tal datalager från bland andra Gävle Kommun, Högskolan i Gävle och Lantmäteriet, mängden data väntas växa snabbt under året.

USA ambassadören David E. Lindwall visade intresse för plattformen och såg potentialen för forskare och utvecklare från hela världen att komma med nya lösningar inom såväl folkhälsa som för en mer hållbar utveckling genom Gävle Innovation Arena.

– Det är mycket enklare att förstå data och information genom att visualisera den på kartor eller i 3D/4D miljöer, säger Anna Eriksson utvecklingsdirektör Lantmäteriet när hon visar ett show case från Gävle Innovation Arena för besökarna. I just detta fall visades hur man via sensorer samlar in data över luftkvalitén i Gävle som sedan visualiseras såväl på en karta som i en 4D-miljö i realtid.

Kontakta gärna Anna Fjällström, verksamhetschef Future Position X för mer information.

anna.fjallstrom@fpx.se

Pin It on Pinterest