Forskare vid Högskolan i Gävle utvecklar ett exoskelett som kan ge personer med visst rörelsehinder extra styrka i benen och göra det enklare för dem att röra sig. Nu belönas PhaseX AB, där den affärsmässiga verksamheten bedrivs, med SKAPA utvecklingspris i Gävleborg.

Nu belönas PhaseX AB, där den affärsmässiga verksamheten bedrivs, med SKAPA utvecklingspris i Gävleborg. Landshövding Per Bill delade ut priset på slottet i Gävle idag den 25 maj. Future Position X var med när utvecklingsprojektet inleddes 2012.

Exo-legs är ett så kallat exoskelett för underkroppen som ska underlätta rörelsefriheten för personer med vissa typer av rörelsehinder. Projektet är ett samarbete mellan forskningsinstitut och företag i Sverige, Spanien, Schweiz, Storbritannien och Tyskland. I Sverige är det Högskolan i Gävle som är drivande i utvecklingen och ett hundratal personer i Gävle kommun har fått möjlighet att testköra produkten. PhaseX är med i Movexum, Gävleborgs Lean Startup Inkubator, där de får stöd och coachning kring frågor som rör företagande.

– Vi gratulerar PhaseX till den fina utmärkelsen och vi är övertygade om att Exo-legs kommer att bli en stor internationell framgång, säger Håkan Kingstedt, styrelseordförande i Movexum.

Pin It on Pinterest