Igår söndag inviges multiarenan Gavlehovshallen och vi var på plats med några av våra medlemsföretag. Efter en pampig invigning bildades det snabbt en lång kö med förväntansfulla barn tillsammans med sina föräldrar som ville kliva in i den digitala världen och gå längs Gävles gator i virtual reality (VR). Även Polhemsskolan tillsammans med Escape Gaming lät besökarna testa på VR och Gävle som elever har byggt upp i spelet Minecraft under sommaren 2016 och 2017.

Arbetet med att bygga Gävle i 4D har gjorts av 4Dialog i samarbete med studenter från Högskolan i Gävle samt med elever från Realgymnasiet. Det är en häftig upplevelse att kliva in i den digitala miljön som huvudsakligen används till samhällsplanering och ökad medborgardialog. Besökarna kunde även se dagens luftkvalitet från stadens luftkvalitetsmätare i 4D-modellen.

– Jättekul att så många barn och deras föräldrar kom för att uppleva ny teknik för bättre samhällsengagemang, Christer Lindström VD 4Dialog.

Anna Fjällström, verksamhetschef på Future Position X intervjuades på scenen och gav en framtidsspaning om hur smarta städer, geografisk information och hälsa kommer utvecklas / påverka vår livskvalitet och vår miljö 2030.

Pin It on Pinterest