Nytt år och nytt styre i Gävle kommun. Ledarskribenten Anna Norling, uppmärksammar regimskiftet i en ledare i tidningen Arbetarbladet. Hon pekar på tre punkter som hon menar Alliansen bör fundera extra över. En av punkterna rör stödet till Future Position X. Hon skriver:

“FPX stödjer nya och befintliga företag som sysslar med geografisk informationsteknik, GIS. Ett område där Gävle tillhör toppskiktet i Europa. FPX har sökt medel till ett nytt projekt: Geo life region, som syftar till att utveckla ny teknologi som kopplar ihop hälso- och friskvård med geografisk information. Precis en sådan verksamhet som Gävleregionen skriker efter och är i stort behov utav. Projektledaren förutspådde att projektet skulle leda till 1 000 nya jobb i regionen inom tio år. Men Alliansen röstade med stöd av Sverigedemokraterna nej.

Nu, när läget blivit skarpt har Alliansen fått kalla fötter och sagt ja till stöd – i två månader. Det är för osäkert. För lite.

FPX är ett nätverk som Gävle kommun bör stödja. Vi bör bistå den framtidsinriktade forskning och verksamhet som finns i regionen, som krävs för regionens utveckling.”

Hela ledaren

Frågor, synpunkter, tips, ole.oldeen@fpx.se, 070 924 42 57

Pin It on Pinterest