Innovationsarbetet går för högtryck i vår region och vi i partnerskapsgruppen “Gävle Innovation Arena” jobbar intensivt med att lägga sista handen på den nya innovationsarenan. Varje part (Lantmäteriet, Gävle Kommun, Esri Sverige, 4Dialog, Knowit Gävleborg och Future Position X) deltar i syfte att skapa en digital miljö för att driva forskning och innovation bl.a. genom att tillgängliggöra geoindexerad data.

En glädjande nyhet är att Knowit Gävleborg går in som partner och bidrar med sin kompetens och erfarenhet inom agilt innovationsarbete.

– Vi tror att samverkan är nyckeln till att driva innovation och för att kunna hänga med i den snabba utvecklingen inom digitalisering och globalisering. Konkurrensen är hård och vi måste hjälpas åt för att hålla oss aktuella och skapa en attraktiv och framgångsrik region när det kommer till innovation och företagande, säger Hans Reinikainen, bolagschef Knowit Gävleborg.

Gävle innovation arena erbjuder en geografisk datazon där organisationer och myndigheter delar öppen data, en digital utvecklingsmiljö för att skapa tjänster och produkter, en 4D-modell över Gävle för att simulera och visualisera samt en verklighetstestbädd för att driva projekt i realtid.

Håll ögonen öppna för den stora lanseringen närmar sig…

Kontaktperson:

Anna Fjällström, Verksamhetschef Future Position X
anna.fjallstrom@fpx.se

Från vänster: Fredrik Rosin, Knowit Gävleborg, Julia Bäckström, Esri Sverige, Emelie Hildebrand, Future Position X, Anna Fjällström, Future Position X, Stefan Autio, Esri Sverige, Marie Nilsson, Gävle Kommun och Pontus Gustafsson, 4Dialog. (Representant från Lantmäteriet saknas i bilden).

Pin It on Pinterest