Movexum AB, den regionala inkubatorn ägd av Region Gävleborg har anställt Ulrika Malmkvist som ny VD.

Hon kommer närmast från Sandvikens kommun och Sandbacka Park som hon varit med och utvecklat sedan starten för 17 år sedan. Ulrika lämnar en befattning som utvecklingschef på Sandbacka Park Utveckling.

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med ett kompetent och engagerat team vidareutveckla Movexums verksamhet. Och nu finns ett förankrat långsiktigt ägande på plats med en tydlig målsättning att placera Movexum bland Sveriges främsta inkubatorer.

 Ulrika Malmkvist är ekonomiingenjör i botten med erfarenhet av projektledning och affärsutveckling från näringslivet. Med 20 års erfarenhet av ledande roller i det sk. innovationssystemet har hon samlat ihop en djup kunskap och ett brett nätverk I samarbetet mellan samhälle, akademi och näringsliv. Ulrika har dessutom erfarenheter av internationella kontakter.

ulrika-finditwebb

– Movexum är en otroligt viktig verksamhet, en positiv kraft, som ska göra skillnad. Att utifrån människors och företags innovativa idéer, erbjuda processer och kompetens som stödjer resan från idé till växande företag är ett spännande uppdrag. Det jag vill bidra med är min förmåga att driva utvecklingsprocesser och mitt stora kontaktnät, säger Ulrika.

 Håkan Kingstedt är ordförande i Movexum AB och den som lett rekryteringsprocessen sedan i somras.

– Vi är mycket nöjda och glada över att kunna knyta Ulrika till oss för att leda den operativa verksamheten i Movexum. Hon kommer med sin erfarenhet från nätverk inom innovationssystemet kunna leda och utveckla Movexum till en ny nivå. Vi räknar med att under våren öka genomflödet av idéer i inkubatormiljön och därigenom stärka bidraget till nya jobb i länet.

Ulrika Malmkvist beräknas tillträda i februari 2017.

 

 

 

Pin It on Pinterest