Välkommen Per Andersson, du gör din andra dag på Future Position X idag. Hur känns det så här långt?
Det känns väldigt inspirerande och motiverande att vara igång. Jag har snabbt blivit involverad i några av våra projekt och det är kul att det händer saker på en gång.

Berätta lite kort om dig själv.
Jag är uppvuxen på Närkeslätten långt från hav och skog. Studerat Hållbar utveckling och miljöteknik vid Uppsala Universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Jag har bla arbetat som konsult inom Hållbarhetsfrågor i flera år och varit verksam inom utbildning i projektledning, klimat och energifrågor vid Uppsala Universitet. Ett stort intresse för nytänkande projekt inom miljöfrågor där små insatser kan leda till stora förändringar.

Har en dotter på 16 månader som tar upp den mesta utav min tid, men när chansen ges så tar jag mig gärna ut i naturen för mina två stora intressen ornitolog och fiske. Jag har även en stor passion för matlagning och förkärlek för det asiatiska köket.

Vilka områden kommer du ansvara för på FPX?
Mitt huvudsakliga uppdrag är att arbeta med forskning och akademi samt kompetensförsörjning. En viktig del är att verka för ökade samarbeten mellan akademi och andra aktörer i regionen.

Vad vill du uppnå med ditt arbete?
Förhoppningen är att kunna bidra till nya projekt i regionen som på sikt skall bidra till ett mer hållbart samhälle och ökad livskvalitet men även skapa ökad kunskap kring områden som geohälsa och smarta, hållbara städer.

Och slutligen, hur känns det att bli Gävlebo?
Gävle är en stad som har mycket att erbjuda t.ex. närhet till hav och skog. En expansiv region med stor potential och en ljus framtid inom nya teknikområden. Förhoppningsvis blir jag kvar i Gävle under en lång tid.

Kontakta gärna Per för mer information om arbetet inom akademi och forskning.
per.andersson@fpx.se
070-980 88 60

Pin It on Pinterest