Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bygg en responsiv hemsida – på en helg – FULLSATT

27 October, 2018 - 28 October, 2018

Free

Som en del av ett större jämställdshetsprojekt, medfinansierat av Vinnova, är vi glada att få dela nyheten om ett kommande event som Future Position X arrangerar ihop med Tjejer Kodar.

Tjejer Kodar är ledande inom kurser och utbildning i programmering för kvinnor i Sverige. Hittills har de utbildat över 700 kvinnor inom flertalet tekniker. Deras mål är att sänka trösklarna och få fler kvinnor att testa på programmering.

Tjejer Kodar driver vi även Technigo, en skola inom programmering samt gör utbildningar för företag som vill lyfta den tekniska kompetensen internt.

Kursen är till för dig som aldrig testat på programmering, alternativt testat på en ytterst grundläggande nivå. Du är alltså nybörjare och intresserad av att lära dig mer om webbutveckling.

Du kommer att lära dig hur man påbörjar ett programmeringsprojekt, din helt egna hemsida, och tar det hela vägen till en publicerad hemsida på internet. Du kommer få en hemuppgift innan kursen där vi guidar dig till hur du tar fram en lämplig design till din hemsida. Väl på plats går vi igenom hur du bäst lägger upp strukturen på din hemsida i HTML och sedan stylar den i CSS. Vi kommer sedan jobba vidare med layout och även lära ut responsivitet – det vill säga hur du får din hemsida anpassad efter både dator och mobil. Slutligen kommer vi också ha en kort diskussion kring vad det finns för möjligheter att ta dina programmeringskunskaper vidare till nästa steg.

För att läsa mer om eventet och anmäla dig gå till denna länk;  Bygg en responsiv hemsida – på en helg

Details

Start:
27 October, 2018
End:
28 October, 2018
Cost:
Free
Website:
http://www.tjejerkodar.se/engeltofta/

Venue

Engeltofta
Bönavägen 118
Gävle, 80595 Sverige
+ Google Map
Website:
http://engeltofta.se/EN

Organizer

Future Position X
Email:
info@fpx.se
Website:
https://fpx.se/

Pin It on Pinterest