Future Position X arrangerar den svenska deltävlingen av European Satellite Navigation Competition – ESNC. Tävlingen vänder sig till Dig som utvecklar innovativa tillämpningar inom GPS-området. En jury kommer att utse en svensk vinnare som får delta i den internationella tävlingen då idéer från hela Europa ställs mot varandra. Tävlingen som arrangeras årligen har utvecklats till ett globalt expert- och innovationsnätverk inom GNSS (Global Navigation Satellite Systems). Tävlingen öppnar den 1 april 2016 och tävlingsbidrag kan lämnas in till och med 30 juni.

Regionala priser, specialpriser samt ett huvudpris delas ut. Den totala prissumman värderas till cirka 1 miljon euro, i form av pengar, inkubatorstöd, affärscoachning, testmiljöer, utveckling av prototyper och mycket annat. Syftet är att synliggöra Sveriges positioneringstjänster på nationell och internationell nivå och att

Alla vinnare inom de olika kategorierna bjuds till den internationella prisceremonin i Madrid i oktober. Prisutdelningen i den svenska tävlingen äger rum på ULI Geoforums konferens Geoforum 2016 den 4–5 oktober i Uppsala.

Frågor, synpunkter, tips lars.palm@fpx.se

Pin It on Pinterest