För andra året i rad arrangerade Realgymnasiet tillsammans med Future Position X en innovationsdag i Gävle. Under dagen får elever från teknik och estet programmen åk 1-3 lösa ett verkligt case från en uppdragsgivare och sedan pitcha lösningen för en jury.

Årets två case handlade om att med ny teknik, geodata och nytänkande lösningar bidra till 1. bidra till trygghetsskapande tillsynsbesök och 2. en ökad självständighet för brukare av hemtjänsten. Lagen fick en introduktion av casen och även om GeoHälsa, som låg till grund för uppdragen, innan de fick börja brainstorma kring olika lösningar. Varje lag fick sedan pitcha sin idé för juryn som bestod av rektor på Realgymnasiet, representanter från Omvårdnad Gävle och från näringslivet.

Precis så här bör framtidens samverkan ske! Vi är beroende av input från ungdomar för att lösa samhällets framtida utmaningar, tillsammans är vi innovativa, säger Mathilda Domeij, IT-strateg Planerings- och utvecklingsenheten, Omvårdnad Gävle.

Efter en stunds överläggande utsåg juryn det vinnande laget med motiveringen:
Genom att kombinera IOT och IOMT (Internet Of Medical Things) tar lösningen hänsyn till kundgruppens behov och fokuserar på självständighet. Lösningen säkrar effektivitet genom att involvera anhöriga. Bonus för en väl genomförd pitch som fångade juryns intresse.

Vinnarna fick ett Gävle City presentkort sponsrat av Gävle Innovation Hub, Gävle Kommun.

Kontakta gärna Per Andersson, Processledare akademi och forskning FPX, för mer information.
per.andersson@fpx.se

Pin It on Pinterest