Om tjänsten
Som media och kommunikationsansvarig på Future Position X ansvarar du för den dagliga kommunikationen och marknadsföringen av föreningen och dess projekt. Arbetet sker utifrån framtagna kommunikations- och marknadsföringsstrategier samt utifrån godkänd budget. Arbetet kräver förmåga att göra prioriteringar, vara flexibel och anpassningsbar för snabba omställningar samt ha förmågan att vara lösningsfokuserad och kreativ i arbetet.

Som ansvarig för organisationens medlemmar sker veckovis kommunikation och information enligt kommunikationsplan. Det innebär regelbundna möten med såväl befintliga medlemmar som med potentiella medlemmar enligt medlemsårshjulet. Arbetet innefattar personliga möten, större medlemsträffar, deltagande på konferenser och mässor. Det kräver stor social kompetens och förmågan att se möjliga samarbeten mellan medlemmar och intressenter.

Rollens ansvarsområden

 • Ansvara för media och kommunikationsprofil
 • Att framställa och driva kommunikationsplan
 • Att säkerställa att allt profilmaterial hålls relevant och uppdaterat detta inkluderar men är inte begränsat till e-post signaturer, dokumentmallar, PPT mallar, broschyrer och web material
 • Att arbeta text och bild i markandsföringsmaterial och rapporter
 • Driva medlemsaktiviteter samt för marknads- och kommunikationsarbete samt aktivt arbeta med medlemsrekrytering.
 • Att arbeta med marknadsföring i digitala kanaler.
 •  Rollen omfattar budgetansvar.

Personliga erfarenheter

Du har dokumenterad kommunikations- eller marknadsföringsbakgrund och en akademisk utbildning motsvarande kandidatnivå eller mer. Det är också väldigt positivt om du har tidigare erfarenheter av arbete på mindre medlemsorganisationer och/eller inom projekt. Dokumenterad erfarenhet av att kommunicera på engelska i både tal och skrift är önskvärt. Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med WordPress.

Du kommer att trivas hos oss om du drivs, utmanas och växer av:

 • Strukturera, utveckla och leverera i innovativa miljöer.
 • Skapa nätverk och samverkan internt och externt.
 • Lagspel och prestigelöshet.
 • Starkt intresse för en positiv och samhällsutveckling som ökar människans livskvalitet.

Erbjudande
Hos oss får du bryta ny mark medan du arbetar med att öka tillväxten i regionen genom att arbeta med en hållbar samhällsutveckling inom områdena hälsa och hållbar utveckling av städer och samhällen.

Om Future Position X
Vi skapar ökad tillväxt och livskvalitet genom en hållbar samhällsutveckling. FPX är organisation som driver tillväxten i Region Gävleborg genom att arbeta med olika aspekter av de hållbara utvecklingsområdena (agenda 2030) generellt men även mer specifikt med mål 3-Hälsa, mål 5-Jämställdhet och mål 11-Hållbar utveckling av städer och samhällen. Inom dessa områden tar vi ett helhetsgrepp inom tillväxtökning genom plattformarna Forskning&Akademi, Innovation, Inkubation och Acceleration.

Future Position X är en NGO (non-profit organisation) som finansieras av organisationens medlemmar, Vinnova, Tillväxtverket, Region Gävleborg och Gävle Kommun.

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid.
Start: 15 mars.
Placering: Gävle, tjänsten kan innebära vissa resor
Kontaktuppgifter: anna.fjallstrom@fpx.se 070 – 357 17 30

Välkommen med CV och personligt brev senast den 9 mars 2018.
Observera att intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan satt datum.

Pin It on Pinterest