Kan AI bidra till ökad trygghet, välbefinnande och jämlikhet? Att vi hushåller med resurser och minskar klimatpåverkan? Kan det hjälpa oss att fatta faktabaserade beslut och skapa nya affärsmodeller?

BIM Alliance, Future Position X och Geoforum Sverige bjuder in till den första AI-lunchen inom AI Arena, då vi ger exempel och diskuterar den framtida potentialen för AI inom samhällsbyggnad.

Program

• Hur AI kan underlätta uppbyggnad av hållbara städer och samhällen? Vilka utmaningar finns det?
Cristofer Englund, RISE, Högskolan i Halmstad.

• Omvärlds- och framtidsspaning – exempel på nya AI-baserade innovationer och affärsmodeller och lärdomar från andra sektorer
Marcus Weiland, vice VD Savantic, Mariell Juhlin, vd Policy Impact.

• På gång inom AI Arena och Smart Built Environments satsning Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet
Sofi Almqvist, vd Geoforum Sverige, Susanne Nellemann Ek, vd BIM Alliance och Henrik Dahl, Verksamhetschef Future Position X.

Anmälan

Mötet hålls på Zoom. Anmäl dig genom att klicka här.

Missa inte våra digitala AI-luncher i vår! Lär dig mer om potentialen med AI, ta del av inspirerande exempel och få verktyg för hur du kan komma igång med AI i din organisation. Datum för luncherna är 18 mars, 20 maj, 14 oktober, 11 november och 2 december. AI Arena kommer bli en mötesplats för omvärldsspaning, kunskapsdelning och inspiration om artificiell intelligens i samhällsbyggnad.

Pin It on Pinterest