Sveriges Radio och Landräddningen

Sveriges Radio P4 sände lördagen den 23 maj direkt ifrån Landräddningens rekryteringsevenemang i Hemlingby, Gävle. Man hade arrangerat en tävling där allmänheten bjuds in för att leta efter en person som ”gått vilse” i Hemlingbyskogen.

Landräddningen  är en frivilligorganisation som vänder sig till människor som inser att de kan hamna i situationer då de behöver någon form av stöd eller hjälp, tillfällen då traditionella blåljusaktörer varken kan eller ska rycka ut.
Med en app i mobilen larmas istället frivilliga landräddare/volontärer  som kan rycka ut med en hjälpande hand. Gävle är den andra staden i landet som lanserar denna tjänst som alltså bygger på frivillighet och empati. Figurerna som gått vilse var Tomten och en Pingvin !!  Tävlingen hade designats av fem frivilliga Gävleungdomar.

Mer om landräddningen här www.landraddningen.se

Projektet med Landräddningen i Gävle drivs av kommunen efter att ha initierats av Future Position X. För närvarande har drygt tvåhundra personer i Gävle anslutit sig till tjänsten.

Till radioinslaget: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/552393?programid=99 se längst upp i verktygsfältet. Sändning kl 13.30 23 maj.