Socialdemokraternas ekonomiska taleskvinna på besök

Under måndagseftermiddagen besökte Magdalena Andersson, Socialdemokraternas ekonomiska taleskvinna Future Position X för att få veta mer om regionens kompetens inom geografisk informationsteknik (GIT). Esri Sverige’s VD Lars Backhans var också på plats och förmedlade nyttan med tekniken på ett pedagogsikt sätt och demonstrerade skillnaden med att få information presenterat i diagram jämfört med på kartan.

– Om fler kommuner och myndigheter skulle erbjuda karttjänster på sina hemsidor skulle det underlätta ett allt svårare livspussel, till  exempel vid köp av ny bostad då flera parametrar vägs in innan man fattar sitt beslut. Bland annat närhet till förskola/skola, naturområden, transportförbindelser med mera, säger Lars Backhans, VD på Esri Sverige.

Delegationen från Socialdemokraterna med Magdalena Andersson, ekonomisk taleskvinna i ledning, lyssnade noga på presentationerna och ursäktade sig medan de tog tillfället i akt att fota Magdalena framför en beskrivande bild i Lars Backhans presentation.

– Idag är teknikens möjligheter långt ifrån nyttjade i våra myndigheter och privata företag, däremot är vi vanliga konsumenter inte sena att haka på nya trender och flertalet av oss använder det senaste inom appar och sociala communities, fortsätter Lars Backhans.

Magdalena Andersson fick slutligen testa olika sensorer som kan användas i självmätning för att följa sin egen hälsa och kunna förebygga ohälsa. Äpplen testades på halten av nitrat, hon fick en uppskattning på sin hälsostatus baserat på ålder, kön, puls och andning samt testa sin kroppshållning.