Release – Upplev framtidens Gävle med Virtual Reality

Den 14 juni bjuder vi in till smygpremiär för Gävle i 4D modell. Kliv in i framtidens Gävle och en digitalvärld som skapar bättre förutsättningar att planera kommande byggprojekt och detaljplaner i staden – tillsammans med medborgarna. 

Arbetet med Virtual Reality är ett hett ämne i Gävle. Såväl grundskolor, Högskolan i Gävle, näringsliv och kommun ser stora fördelar med satsningen. Studenter och elever utvecklas genom direkta uppdrag från näringslivet och kommunen får verktyg att visualisera framtidens Gävle (som bara växer) på ett helt nytt och verklighetstroget sätt i nära dialog med medborgarna.

 

Program:

11:30 – Somrig lunch serveras

11:45 – Välkomna av Future Position X och om Gävle Innovation Arena.

11:50 – Premiär för Gävle i Minecraft via VR – Kraften i spelets värld för elevernas utveckling och fortbildning. Martin Alexandersson, Polhemsskolan och Andreas Johansson Escape Gaming.

12:10 – Förhandsvisning av Gävle i 4D – 3×3 km av centrala Gävle byggs i 4D i samband med Gävle 100 000 invånare. Christer Lindström, 4Dialog.

12:30 – Ökat medborgardeltagande i planprocesser med hjälp av VR. Hur kan tekniken skapa engagemang hos invånarna i en stad? Pontus Gustafsson, examensjobb på Högskolan i Gävle.

12:40 – ”Sensing City” – Hur mycket hänger miljö och hälsa ihop? Forskningsstudien Sensing City tittar närmare på sambanden mellan KOL-patienters hälsa och luftens kvalitet i Gävle. Jenny Nylund, Future Position X

12:50 13:30 – Upplev och testa VR-tekniken. Kliv in i spelet Minecraft värld, upplev sista etappen av Gävle strand, beskåda ett världsarv i Hälsingland och mycket mer.

 

Datum: 14 juni

Tid: 11:30-13:30 (tid för intervjuer från kl 12:50)

Plats: Escape Gaming Södra Kungsgatan 40

Anmäl dig här

Se Arbetarbladets artikel om Gävle Innovation Arena och 4D modellen.