Presskonferens med helt andra siffror

I veckan avslog Alliansen och SD i Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden i Gävle,  Future Position X och den regionala inkubatorn Movexums ansökan om anslag på vardera en miljon kronor för 2016. Som motiv har angetts att organisationerna bara medverkat till två företagsetableringar under senare tid.

  • Det är inte sant, detta är en ren konstruktion för att försöka visa på att vi inte gör det vi ska,sade både Ulf Borbos, Movexum och Johan P Bång, Future Position X vid en presskonferens den 22 november i Gävle.

Vid presskonferensen presenterade Future Position X två listor. En med sex redan etablerade företag som valt Gävle under de senaste åren. Den andra listan namnger tjugoåtta företag som bildats och startat sin verksamhet under de senaste fem åren. Movexum presenterade en lista med sjuttiotre företag som gått igenom inkubatorsprogrammet.

  • Med korrekta uppgifter till hands räknar vi nu med att kommunen väljer att korrigera sitt beslut och bevilja oss de viktiga anslagen inför 2016, säger Borbos och Bång.

Se företagslistorna – Movexum, Future Position X