Nu ska GIS-företagen växa!

Igår invigdes det nya kontors hotellet Open Spatial Office som är sprunget ur det behov som uppstått av den framgångsrika utvecklingen av GIS-industrin i Gävleborg. Gavante och Future Position X  tror att genom samarbete och nätverkande över branschgränser kan GIS som marknadssegment ge vår region tillväxt och goda framtidsutsikter.

Publicerat i GefleDagblad 2013-04-11.

Publicerat i Arbetarbladet 2013-04-12:

Lokalerna invigdes av kommunalrådet Carina Blank, S, som satte hela världen i gungning när hon klippte av en tråd och fick en jordglob att börja svänga i taket.

carina Blank 2

– GIS är inte bara Gävle kommuns nästa tillväxtmotor, det är betydligt större än så. Vi pratar regionen, Sverige, Europa och världen, sa hon.

Open Spatial Office kallas våningsplanet med 16 kontorsplatser.

Mat

 

– Här ska GIS-företag kunna arbeta över företagsgränserna och hjälpa varandra att konkurrera på en global marknad, säger Bo Soläng, chef på Gavante.

I dag är omkring 2 200 personer i Gävleregionen sysselsatta i GIS-branschen. I Future Position X´s nätverk ingår ett 60-tal företag.

– Gävle är den stad som har högsta koncentrationen av kompetens inom det här området i hela Europa. Genom att jobba i en öppen miljö kan de mindre företagen växa tillsammans och komma över kritiska trösklar, säger Johan Bång, verksamhetschef på FPX.

Ole pratar

Foto: Emma Modig.