Hackathon anordnas i Gävle – Hälsa och GIS

Tiden går framåt med stormsteg och dessa dagar har våren verkligen gjort sig påmind!
Det börjar även närma sig för Gävle24’s Hackathon som anordnas av Rapatac-företagare i samarbete med Future Position X.

Om Geo Health Hackathon:

I en värld där ny teknik och lösningar som sensorer, smartphones, internet of things och appar har blivit en del av många människors vardag ställs även större krav på tillgänglighet, användarvänlighet och datakvalitet. Människor är även allt mer benägna att dela med sig av egen information som sin position, vad de gör, äter och upplever. De framtida möjligheterna är oändliga om vi använder informationen rätt och kan tillämpa dem till såväl nya innovationer som i forskning.Platsen spelar roll:
Men i vilken grad? Kan vi skapa nya lösningar som mäter hur människan påverkas av den miljö de bor och verkar i? Är det tillexempel lämpligt att springa när det är rusningstrafik och hur påverkar det i sådana fall personen som gör det varje dag? Kan vi öka tillgängligheten och känslan av trygghet i våra närområden med hjälp av teknik så att fler vågar vara ute och motionera? Vi vill helt enkelt sätta platsen i fokus och integrera den med sensorer, smartphones, hälsodata. 


Uppdraget:
Bygga en användbar app, en digital lösning eller något annat som kan underlätta för människor att ta kontroll över eller förbättra sin hälsa eller sitt liv med platsen och miljön som utgångspunkt. Appen/lösningen/tjänsten/produkten ska vara kommersialiserbar på marknaden. Vi vill se att lagen har tänkt på att produkten är unik och att man har en affärsplan i åtanke – hur och vart ska produkten säljas? Vem är slutkund? Vinstpotential?

Lagen avslutar med att presentera sina resultat för en jury efter 24 timmars hårt arbete.

Vinnande laget består antagligen av en programmerare/utvecklare tillsammans med entreprenörer/innovatörer som får ta sin idé vidare till Movexum, regionens inkubatorverksamhet och förhoppningsvis ta det vidare på nya marknader.

De bästa tre lagen belönas med en exklusiv goodie bag samt att alla deltagarna förses med mat, dryck och annat gott under Hackathonet.

Mer information och anmälan: www.gavle24.com

Få inspiration på ”Apparna som mäter dig” på SVT2

En gedigen jury som består av:

Lars Backhans
VD Esri Sverige

Tove Elvelid
Förvaltningschef Näringsliv & Arbetsmarknad Gävle

Pekka Seitola
Entreprenör/ Investerare – Timecut AB

Staffan Gullsby
Utvecklingsdirektör – Landstinget Gävleborg

Ingrid Hedin-Amrén
Ordförande – Future Position X

Ivar Renngård
Processledare – Movexum

David Hallman
Doktorand – Centrum för belastningsskadeforskning vid Högskolan i Gävle

Facebook-hackathon