Guldregn över lokalt rockband i Kina

Future Position X medlemsföretag A-relation och deras koncept ”Electric Religions” vann den 30 december ”Årets kortfilm”på Macau International Film Festival i Kina.

– Gränsöverskridande och innovativa möten – som inte tidigare har gjorts på detta sätt – är idag större än vad man själv kan förstå. Helt fantastiskt! Det känns overkligt! Vi har vunnit The Golden Lotus Award på MTM galan i Macau i Kina ikväll! Nu ska vi fira!, säger Steven Kautzky Andersson, Electric Religions, direkt från galan.

Electric Religions Steven Kautzky Andersson, Neili Bjerring, Johan P Bång, Mikael Nordmark och Håkan Åstrand.

Future Positon X har tillsammans med Gävle kommun och ett flertal andra medlemsföretag genomfört Gävle IS (GIS) i samband med Getaway rock festivalen i Gävle i augusti 2014. Gävle IS är ett event och en serie av aktiviteter för att profilera Gävle regionen som en intressant och attraktiv plats för inflyttare och etablerare. I oktober genomförde FPX och Gävle IS en turné i Kina tillsammans med Gävle rockbandet Electric Religions i Kina. Under turnén producerades en dokumentärfilm (Music Micro Movie) om Electric Religions upplevelser och turnéns genomförande.

Det kinesiska film- och produktionsteamet arbetade tillsammans med personal från FPX med att producera dokumentären som under februari kommer att premiärvisas i Sverige. Dokumentären hade lämnats in som tävlingsbidrag till Macau International Movie Festival och blev den 30 december i samband med filmgalan utsedd till guld vinnare.

Under galamiddagen och prisutdelningen fick även Electric Religions uppträda live inför Kinas film- och TV industri som var på plats.

Mottog priset gjorde Future Position X verksamhetsledare Johan P Bång och medlemmarna i Electric Religions.

Kontakta gärna Johan P Bång, verksamhetschef på Future Position X för mer information.