GeoStars Europahuvudkontor nu etablerat i Gävle

Som vi tidigare uppmärksammat har Kinas största företag inom geografisk information valt att etablera sitt Europahuvudkontor i Gävle och i Gävleregionen.  Detta blir en viktig dörröppnare för regionens SME-företag med IT-inriktning för att komma in på den kinesiska marknaden. Etableringen är ett resultat av det långsiktiga och fokuserade arbetet från regionen på att öka samarbetet och kunskapsutbytet med den kinesiska marknaden. Den 26 och 27 augusti välkomnades GeoStar Inc. med ett fantastiskt värdskap med middag på slottet där Landshövding Barbro Holmberg stod som värdinna och höll ett hjärtligt välkomsttal för ett 60-tal gäster.

Under onsdagen anordnades en ”Sino-Swedish GeoSpatial Industrial Cooperation Conference” med ett 70-tal deltagare som varvades med presentationer från de svenska och kinesiska representanter. Välkomsttalare kommunalråd Per Johansson inledde efter att den starka klangen från den traditionella ”Chime bell”, ett tvåtusen år gammalt lokalt instrument från Wuhan, ebbat ut i tystnad.

Efter konferensen åkte besökarna till Teknikparken för att lyssna till Civil- och bostadsminister Stefan Attefalls som sedan tidigare är insatt i betydelsen av geografisk information inom byggbranschen. Tillsammans med ordförande för GIS-klustret Future Position X , Ingrid Hedin Amrén, Mr JIA Yaobin, , the Executive Vice Mayor of Wuhan och LIU Yifu, President of GeoStar, knöt bostadsministern vänskapens band som en symbol för såväl ländernas som städernas framtida samarbete och utbyte när det gäller nya innovationer och tillämpningsområden inom geografisk information.

Skrivet om invigningen:
Gefle DagbladArbetarbladet
Pressmeddelande Länsstyrelsen
Nyhet Future Position X

Efter invigningen hade även GeoStar en tackannons i de lokala tidningarna som tack för det goda bemötandet och varma välkomnandet från de svenska representanterna.

Tackannons Geostar

Kontakta gärna Jiaman.Tang@fpx.se på Future Position X för mer information om GeoStar eller om Future Position X’s internationaliseringsarbete.

Vi hoppas kunna förmedla den goda stämningen och den vänskapliga känslan under middagen och invigningen i detta fotoalbum.

Vänligen kontakta Emelie.Hildebrand@fpx.se för att få tillgång till bilderna.
Fotograf Pamela Chau.


Fakta GeoStar:
GeoStar ingår i en större kinesisk företagsgrupp som är börsnoterad på Amerikanska börsen. Geostar erbjuder skräddarsydda lösningar inom geografisk information till myndigheter, företag och universitet. Etableringen av huvudkontoret i Gävle ingår i en långsiktig strategi att etablera sig i Europa. De första åren kommer att användas åt utveckling och kunskapsuppbyggnad i företaget för den Europeiska marknaden samt att utifrån det innovationsarbete som sker i Sverige och i Gävle är de intresserade av att förvärva nya innovationer och företag som de kan lansera på den kinesiska marknaden. Detta kan bli ett bra utbyte för såväl GeoStar som för Svenskaföretag som vill växa men inte ensamma har de rätta förutsättningarna ekonomiskt eller relationsmässigt in på den Kinesiska markanden.  I samband med invigningen etablerar de även ett forskningssamarbete i Gävle för att bidra till utvecklingen av nya produkter och tjänster.