Följ våra cykelbloggare i sommar

Cykelbloggare på väg

Idag börjar cykelbloggen Cykla i Gävle få liv där våra sommarjobbare Emma Modig och Mathilda Lundberg ska testa Gävle Kommuns cykelvägar och den nya cykelvägplaneraren.
Cykelvägplaneraren har precis lanserats och är ett smidigt verktyg där man får tips om besöksmål med cykel som transportmedel. Den ger förslag på närmsta vägen dit och vad man tjänar på att ta cykeln istället för bilen. Längs med vägen kan man även få tips om restauranger, fik och upplevelser som förgyller färden.

För att ytterligare förstärka GIS-syftet kommer vägkvalitén mätas med GPS-trackers och sensorer i en efterföljande cykelvagn, detta ser Gävle Kommun som en bra möjlighet att se hur kvalitén på cykelvägarna är och kan använda platsbundna informationen för att planera eventuella framtida åtgärder.  Tjejerna  kommer också använda sig av sensorer och mätutrustning för att följa hälsovärden som puls kopplat till sträckans svårighetsgrad, hastighet, antal körda km och sömnkvalité.

Läsarna kan även vara med att vinna fina priser från bland annat Mackmyra Whisky och Gävle Kommun genom att delta i tävlingar under juli och augusti.

Följ bloggen på http://cyklaigavle.fpx.se/ och låt dig inspireras av stadens fina utflyktsmål och en sommar på cykeln!