En person försvunnen i Hemlingbyskogen

Lördagen den 23:e maj arrangerar organisationen Landräddningen en tävling i Gävle. Allmänheten bjuds in för att leta efter en person som ”gått vilse” i Hemlingbyskogen, Gävle.

Tävlingen pågår  kl 13.00-17.00.  Startplatsen är liftstationen och spårcentralen i Hemlingby. Anmälan kan göras vid starten. Tävla själv eller ihop med vänner, ingen kostnad för att delta och välj själv vid vilken tidpunkt du vill starta.

Tävlingen går ut på att leta rätt på en person som ”gått vilse” någonstans runt spåren. Letandet tar cirka 20-60 minuter beroende på vilka hjälpmedel som används. Var gärna klädd för skogspromenad.

Landräddningen  är en frivilligorganisation som vänder sig till människor som inser att de kan hamna i situationer då de behöver någon form av stöd eller hjälp, tillfällen då traditionella blåljusaktörer varken kan eller ska rycka ut.
Med en app i mobilen larmas istället frivilliga landräddare/volontärer  som kan rycka ut med en hjälpande hand. Gävle är den andra staden i landet som lanserar denna tjänst som alltså bygger på frivillighet och empati. Tävlingen har designats av fem frivilliga Gävleungdomar.

När det gäller lördagens tävling – Föranmälan kan göras via mejl till info@landraddningen.se eller genom att ladda ner appen och registrera sig som volontär. I samband med frågan ”Var fick du informationen som gjort att du valt att registrera dig?” väljer du alternativet ”Annat sätt, nämligen” för att sedan skriva in “tävling 23”. Annars registrerar du i samband med att tävlingen startar.

Läs även  www.landraddningen.se/tavlingar

Projektet med Landräddningen  i Gävle drivs av kommunen efter att ha initierats av Future Position X.

Kontakta gärna ole.oldeen@fpx.se för frågor.