Changfeng alliance öppnar kontor i Gävle 

Future Position X och Beijing Changfeng Information Technology Industry Allinace har nu tecknat avtal om utvidgat samarbete. Avtalet signerades vid en ceremoni den 25 juni i Gävle som gästades av en delegation från Beijing. Changfeng öppnar ett bemannat kontor i Gävle och Future Position X gör detsamma i Beijing. Efter signerandet stod Gävle kommun och kommunalrådet Jörgen Edsvik samt kommundirektör Göran Arnell som värdar för en middag i Stadshuset med ett trettiotal gäster.

IMG_0619 (Mrs. Lang Dan,  Changfeng Alliance och Mrs Therese Öhman, Future Position tecknade det bevittnade avtalet.)

Changfeng Alliance är en kluster/bransch-organisation med 200  partners och medlemsföretag. Två tredjedelar av Kinas ledande mjuk- och hårdvaruutvecklare är knutna till organisationen. Alliansen är inriktade på sk. Smart City-lösningar, kopplingen till Future Position X och dess medlemsföretag är uppenbar, och samarbetet inriktas nu på gemensamma utvecklingsprojekt och kommande affärer.

Vid samma tillfälle tecknade Gävleregionens inkubator Movexum avtal med Zhongguancun Association for the Promotion of Industry and Technology Alliances i Beijing om utbyte när det gäller innovationssystem, forskning och utveckling.

Idag den 26 juni genomfördes ett fulldags seminarium då de fyra organisationerna ovan presenterade sig mer ingående. Gävle kommun presenterades samt de tre kinesiska företagen CRSC Communication & Information Corporation, Founder International (Beijing) Co. Ltd och China Urban Technology Trust (Beijing) CO. Ltd. Svenska  företag som presenterades var bla. 4Dialog, Syntronic och Roadroid.

Gärna frågor och synpunkter, ole.oldeen@fpx.se, 070-924 42 57